Solista muzica populara

Din cele mai vechi timpuri viata omului a fost insotita de muzica. Atat activitatile sale simple, cat si cele complexe, omul a incercat sa le transpuna in versuri. La fel este situatia si cu emotiile, gandurile si trairile sale. Compunerea de versuri a fost si ramane un proces natural, un proces prin care compozitorul isi aseaza gandurile pe hartie, iar apoi le canta. Cum hartia nu a fost intotdeauna la indemana oricui, stramosii nostri au fost nevoiti sa memoreze toate versurile cantecelor si apoi sa le transmita mai departe. Asa s-a nascut versul si muzica populara!

Cele mai pretioase piese sunt cele transmise prin viu grai pana la momentul in care cineva le scrie. Bineinteles, fiecare transmite ce retine sau ce i se pare lui potrivit, multe dintre versurile originale se pierd, insa daca ramane esenta, tot e un castig.

Muzica populara romaneasca are un ritm si nuante foarte diferite de la zona la zona. Aceste diferente sunt in functie de tema piesei, dar si de temperamentul oamenilor locului. Se stie ca moldovenii sunt mai vulcanici, fapt ce se vede si in muzica populara specifica zonei Moldovei: ritm alert, cuvinte multe, veselie si pofta de viata. De partea cealalta se afla ardelenii care-s mai calculati, mai linistiti, iar muzica populara specifica zonei este asemenea lor.

Valoarea artistica a pieselor din fiecare zona a tarii nu poate fi contestata, la fel si valoarea artistilor care interpreteaza muzica populara. Muzica populara nu este pentru oricine, ci doar aceia care o stiu aprecia se pot bucura pe deplin de ea. Bucuria vine din versuri simple, din versuri ce descriu diverse etape ale vietii cu bune si rele, din placerea de a transmite mai departe ceva de pret si de a-i face pe cei din jur sa se simta bine. Cristina Gheorghiu poate face oamenilor o asemenea bucurie!

CRISTINA GHEORGHIU, solista cu o bogata activitate si experienta, a cantat pe cele mai mari scene ale tarii la spectacole de o mare valoare si tinuta artistica cum ar fi cele de la Sala Palatului, Ateneul Roman,din festivaluri ca: Cerbul de Aur, Mamaia, Ioana Radu, Maria Tanase, Crizantema de Aur, spectacole aniversare precum cele ale Ansamblului Artistic Ciprian Porumbescu, s.a. Si-a reprezentat cu cinste tara in festivaluri internationale de mare anvergura precum cel de la Beijing, cu ocazia Olimpiadei din 2008, dar si in Kazahstan, Kirgastan,Canada, Italia, Cypru, Polonia, Grecia, Rusia, etc. A cantat cu tarafuri si orchestre renumite, culminand cu Taraful Gheorghe Zamfir.







    Accept trimiterea datelor personale introduse în acest formular și sunt de acord cu secțiunea Temeni și Condiții.

    Social

    Urmareste-ne in social media